Sääntömääräinen vuosikokous

Ympäristöyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 2.4.2019 klo 18 alkaen Toholammin Tohotuvalla (Rinnetie 2). Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat

Hallitus

Ympäristöyhdistykselle uusi hallitus

Lestijokiseudun ympäristöyhdisty piti 19.3.2017 ensimmäisen vuosikokouksen. Hyväksyttiin tilinpäätös ja toimintakertomus viime vuodelta sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio tälle vuodelle. Toiminnan keskiössä tänä vuonna on Valkeisen pitkospuiden uusiminen, joka toteutetaan talkoilla ensi kesänä. Toivotaan runsasta osanottoa.
Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Mikko Viitasalo sekä jäseniksi Kauko Niemi, Pentti Untinen, Rainer Wennström, Liisa Tiilikkala, Jaska Viherkari ja Amanda Kivelä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jaska Viherkari ja sihteeriksi/taloudenbhoitajaksi Liisa Tiilikkala

Yhdistys laajeni ja muutti nimensä

Marraskuussa pidetyssä yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa yhdistys päätti liittyä Suomen luonnosuojeluliiton jäseneksi, muuttaa säännöt SLL:n mallisääntöjen mukaiseksi ja muuttaa nimen Lestijokiseudun ympäristöyhdistykseksi.
Yhdistyksen toimialue laajeni samalla koko Lestijokilaakson alueelle. Samalla lakkautettiin vuosikausia hiljaiseloa viettänyt Lestijokiseudun luonto ja ympäristö ry ja sen jäsenet siirtyivät Lestijokiseudun ympäristöyhdistyksen jäseniksi. Yhdistyksen säännöt on hyväksytty ja merkitty yhdistysrekisteriin 8.2.2017.
Uuden yhdistyksen ensimmäinen sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 19.3.2017 klo 14 alkaen Toholammilla Tohotuvan kerhohuoneella, os Rinnetie 2. Kokouksessa käsitetllään sääntömääräiset vuosikokousasiat. Valitaan mm. puheenjohtaja ja koko hallitus

Hallitus

Lestijärven ympäristöyhdistyksen kokous 26.11.2016

Lestijärven ympäristöyhdistyksen ylimääräinen yhdistyksen kokous pidetään lauantaina 26.11.2016 klo 13.00 Lestin koululla. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Päätetään yhdistyksen liittymisestä Suomen luonnonsuojeluliiton jäseneksi
  2. Päätetään sääntöjen muutaamisesta Suomen luonnonsuojeluliiton yhdistyksille antamien mallisääntöjen mukaiseksi
  3. Päätetään mahdollisesta nimen muutoksesta
  4. Päätetään yhdistyksen toimialueesta

Hallitus

Lestijoki -melonta 5.7.2016

Lestijärven ympäristöyhdistys järjestää yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin kanssa Lestijoki -melonnan 5.7.2016. Lähtö Niskankorvesta (n. 7 km Lestijärveltä Reisjärven suuntaan) klo 10 ja päätepisteitä voivat olla Raivio, Murennuskoski ja Hirvikoski. Matkaan on syytä varata koko päivä. Kanoottien vuokraus Reima Virkkalalta (80 euroa/kanootti/kaksi henkeä) puh. 044-59555282.Omat retkieväät ja varusteet mukaan. Mahdolliset lalastusluvat voi lunastaa puh. 06060561155.

Lisätietoja ja ilmpoittautumiset 30.6.2016 mennessä

Mikko Viitasalo, puh. 040-5431647 tai sähköposti mikko.viitasalo@kase.fi

Teemu Tuovinen, puh, 040-9346320 tai sähköposti pohjnmaa@ssl.fi

Tervetuloa kokemaan Lestijoen luonto ja kauneus

 

 

Mielenilmaus Teerinevan puolesta

Lauantaina 10.10. järjestetään ,mielenilmaus Teerinevan turvetuotantoa vastaan. Mielenilmaus lähtee liikkeelle klo 13 Salen pihalta. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan.

TEERINEVA FORUM

ProTeerineva liike käynnistää toimintansa 4.7.2015 Lestin koululla klo 16 pidettävässä Teerineva Forumissa. Ohjelma:

Tervetuloa, Kauko Niemi, Lestijärven kunta

Miksi EI Teerinevan turvetuotannolle, Mikko Viitasalo, Lestijärven ympäristöyhdistys

Teerineva Finland – Silence and Science Park, vaihtoehtoinen suunnitelma Teerinevan turvetuotannolle, professori Kari Tiilikkala, Helsingin yliopisto

Tervetuloa joukolla mukaan. Nyt on vaikuttamisen aika!!!

Kansalaisadressi Lestijärven puolesta

Kansalaisadressi/ninenkeräys Teerinevan turvetuotantoa vastaan on käynnistynyt. Mikäli haluat, että Vapon Teerinevaa koskevat turvesuunnitelmat estetään ja että Lestijärvi ja sen koko valuama-alue säilytetään puhtaana tulevillekin sukupolville, käy allekirjoittamassa kansalaisadressi Lestijärven puolesta. Nimilistoja Lestijärveltä. Reisjärveltä, Toholammilta, Kannuksestta, Himagalta ja Kokkolasta. Adressin voi allekirjoittaa myös sähköisesti ositteessa www.adressit.com. Allekirjoitus vain toiseen.

Ympäristöyhdistyksen lausunto Teerinevan YVA -arvioinnista on julkaistu kohdassa lausunnit

Teerinevan YVA -selostuksen infotilaisuus 6.5.2015

Ympäristöyhdistyksen vuosikokous pidettiin 19.4.2015. Allekirjoittanut jatkaa puheenjohtajana ja erovuorossa olleet hallituksen jäsenet Kauko Niemi, Eemeli Koivisto ja Paavo Jalander valittiin uudelleen tälle vuodelle.

Teerinevan YVA -selostus on valmistunut ja se on lausunnolla 1.6.2015 saakka. YVA:n tiedotustilaisuus pidetään 6.5.2015 klo 15.30 alkaen Lestin koululla. Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa mukaan . Nyt on vaikuttamisen aika!

Mikko Viitasalo